RITTAL PREDSTAVLJA

VX SE ohišja

Samostoječa ohišja ponujajo več enostavnosti

Povezovalna ohišja se pogosto uporabljajo kot samostoječa, vendar to ni vedno najboljši pristop. Prednosti samostoječih ohišij, kot je Rittal VX SE, so bile pogosto spregledane. Za uporabo s sistemi za vzdrževanje stavb (ogrevanje/hlajenje/prezračevanje) Rittal ponuja VX SE ohišja z globino 300 mm.

To predstavlja najboljšo rešitev z obeh strani; kompaktnih ohišij Rittal AX in povezovalnih ohišij VX25. VX SE ponuja še hitrejši čas dobave in hitrejšo, enostavnejšo montažo, večjo varnost in združljivost z drugimi Rittal sistemi. Ponudba VX SE vključuje tudi 300 mm globoko različico, ki je primerna za okolja z malo prostora v sistemih za vzdrževanje stavb, na primer kot razdelilna omara. Če se ohišja uporabljajo kot samostojne rešitve, potem samostoječi izdelki, kot je novi VX SE podjetja Rittal, ponujajo pomembne prednosti v primerjavi s povezovalnimi ohišji. Uporabljajo se lahko na številnih področjih industrije in pri upravljanju stavb. Običajna področja uporabe so s kompaktno strojno opremo ter opremo za napajanje in avtomatizacijo, ki jo lahko namestite v eno ohišje.

 • Hitra
  V nasprotju s povezovalnimi ohišji z okvirjem in odstranljivimi stranskimi ploščami ima samostoječe ohišje ves okvir iz enega kosa jeklene pločevine ali nerjavnega jekla. Stranske plošče in streha so trdni; zato je potrebno manj komponent, naročanje in montaža pa sta veliko lažja in hitrejša. Ker so stranske plošče, streha in okvir prevodno povezani, dodatna ozemljitev okvirja ni potrebna, kar še dodatno prihrani čas.
 • Varna
  Ker med stranskimi ploščami, streho in okvirjem ni razmikov, to preprečuje nabiranje umazanije in prahu, kar povečuje varnost. Osnovna različica VX SE ima stopnjo zaščite IP 55, zaščito pred udarci IK 10, samodejno izenačevanje potencialov, visoko trdnost in stabilnost zaradi izjemno visoke torzijske togosti nosilnost kar 1,5 tone. Za zahtevna okolja je samostoječe ohišje Rittal opcijsko na voljo z zaščito IP 66 in NEMA 4/4x. Vgrajene plošče v podnožju pa poenostavijo napeljavo kablov tudi v ohišjih z izjemno velikim številom komponent in zagotavljajo ergonomsko izvedbo pripravljalnih del.
 • Enostavna
  Uporaba samostoječega ohišja VX SE s širino do 1.800 mm proizvajalcem plošč ponuja velik potencial za prihranke. Na primer, lahko nadomesti majhne kombinacije do treh povezovalnih ohišij. Potem ni potrebe po tesnilih, dodatkih za pritrditev, polnilih na pritrdilni plošči ali večjem številu podnožij – kar zmanjša dodatno delo montaže in namestitve.
 • Združljiva
  Da bi ohranil prednosti sistema povezovalnih ohišij VX25 pri namestitvi notranjih komponent, je Rittal izdelal novo samostoječe ohišje, ki je združljivo z VX25. Proizvajalcem plošč, ki prehajajo na sistem VX SE, zato ni potrebno bistveno spreminjati zasnove, sestavljanja ali namestitve komponent – vse ostaja enako. Ker je profil na dnu VX SE enak profilu VX25, je mogoče z lahkoto prenesti in namestiti talne VX komponente, kot so plošče in vodila za kable. Združljivost notranjih komponent v celotnem VX ohišju je mogoča z uporabo vodil z adapterji. To omogoča enostavno namestitev, na primer VX25 odsekov z luknjami, sistemov vodil in delno tudi montažnih plošč v VX SE. Rezultat je popolna svoboda kombinacij ohišja VX SE s katero koli opremo za VX25. Proizvajalci plošč zato ne potrebujejo posebne opreme za vgradnjo notranjih komponent v samostoječa ohišja. Namesto tega lahko preprosto uporabijo obstoječe komponente iz trenutne ponudbe izdelkov.
 • Vsestranska
  Za uporabo s sistemi za vzdrževanje stavb (ogrevanje/hlajenje/prezračevanje) Rittal ponuja VX SE ohišja z globino 300 mm. Prednosti izdelka vključujejo raznolike možnosti za vgradnjo notranjih komponent, prilagodljive možnosti napeljave kablov po zaslugi novega, modularnega sistema napeljave kablov in hitrih prilagoditev, kot so izrezi po meri uporabnika.

Rittal verjame v moč enostavnosti. Rittal VX SE je inteligentna kombinacija modularnosti, združljivosti in samostoječe zasnove – z zmogljivostjo, ki razvojnim podjetjem omogoča večjo produktivnost.