RITTAL PREDSTAVLJA

Rittal ePOCKET digitalni žep za projektno dokumentacijo


Z digitalnim žepom za projektno dokumntacijo Rittal ePOCKET je vaša oprema in sistemska dokumentacija vedno posodobljena. Še več, do nje lahko dostopate neposredno iz katere koli računalniške ali mobilne naprave, kadar koli in kjer koli.

Vsakdo, ki je šel skozi proizvodne prostore, je v elektro ohišjih opazil debele mape z tehnično dokumentacijo in navodili za obratovanje. Z vidika Eplana in Rittala takšne prakse niso več aktualne, saj je mogoče podatke uporabljati digitalno in centralno. Hčerinski podjetji Rittal in Eplan predstavljata skupni proizvod Rittal ePocket – digitalni žep za projektno dokumentacijo. Kar zadeva prijaznost do okolja in njegovo obvarovanje, ima nov razpoložljiv prostor za hrambo podatkov v oblaku veliko prednost, saj odpravlja papir. Poleg tega bodo operaterji, projektanti, proizvajalci stikalnih naprav in vzdrževalci lažje skupno sodelovali, zaradi stalne razpoložljivosti aktualnih podatkov.

Papir prenese vse. Eplan in Rittal pa menita drugače, in sicer da v digitalnih časih to ni prava pot k trajnostnim rešitvam. Z razvojem in uporabo digitalnega žepa za projektno dokumentacijo smo na pravi in čisti poti. To pomeni, da je široko uporabljena papirna dokumentacija postala preteklost. Z Rittal ePocket digitalnim žepom za projektno dokumentacijo naši uporabniki naredijo korak naprej k izkoriščanju in preglednosti podatkov, saj število aplikacij in digitalnih storitev še naprej rastejo. Če je vsa projektna dokumentacija, kot so elektro načrti ožičenja, vzdrževalna navodila, certifikati itd. stroja ali naprave, na voljo v digitalni obliki, je mogoče vse spremembe neposredno vnesti nazaj v projekt in možne izpade zmanjšati na minimum.

 

Dostop do projekta preko Eplan Cloud

Da bi ta potek dela deloval, bo imel vsak posamezen produkt serije ohišij VX25, VX SE, AX in KX svoje mesto v Eplan oblaku. Uporabnik lahko dostopa do opreme in sistemske dokumentacije, vključno z digitalnim dvojčkom, v Eplan oblaku preko QR kode, ki se nahaja na ohišju. Prednosti se povečajo, če lastnik QR kode drugim uporabnikom omogoči vpogled v najnovejšo dokumentacijo. Za zaposlene v servisu in vzdrževanju to na primer pomeni, da lahko preprosto dostopajo do vezalnih elektro načrtov neposredno v sistemu preko pametnega telefona ali tablice na kateri je nameščena aplikacija Eplan eView. To zagotavlja hitro odpravljanje težav v primeru popravil in vzdrževanja. Podjetja imajo od tovrstnega digitalnega procesa tri koristi, od shematskega ustvarjanja shem vezij do vzdrževanja: Zaplete in napake se hitreje odpravlja in večkratno tiskanje do 500 ali več strani projektne dokumentacije ni več potrebno, kar predstavlja dokazano časovno prednost. Okolju koristi tudi neuporaba papirja, zahvaljujoč zmanjšanim emisijam ogljika. In končno, obstaja manjša nevarnost požara, če papir ni shranjen v ohišju.

 

Digitalni dvojček v delovanju

Od zdaj naprej digitalni dvojček spremlja pravo ohišje skozi celoten življenjski cikel. Z digitalnim žepom za projektno dokumentacijo, je oprema in sistemska dokumentacija vedno posodobljena; dostopna je iz katere koli računalniške ali mobilne naprave, kjer koli se med delovanjem nahaja. Ker število aplikacij, sledenja informacij in s tem tudi vrste in količina podatkov, stalno naraščajo je tovrstna rešitev in hramba podatkov dolgoročno gledano pravilna in ustrezna. Posledično so tudi operaterji, projektanti, in proizvajalci stikalnih omar v stalnem stiku in skrbijo za varno in zanesljivo delovanje proizvodnih linij.