STROKOVNO PREDAVANJE

Sodelujoči roboti

Četrtek 21.9.2023

10:00 - 11:00

vsebina predavanja

Predstavitev podaja najprej načine interakcije človeka z robotom. Omenimo ekonomske razloge za uporabo sodelujočih robotov, kot tudi prednosti. Predstavljeni bodo načini uporabe sodelujočih robotov. Sledi prikaz varnostno nadzorovane ustavitve, vodenja z rook, nadzor hitrosti in ločilne razdalje, kot tudi omejitev moči in sile. Omenjeni so različni trki. Prikazali bomo tudi primere uporabe sodelujočih robotov.

PREDAVATELJ

Marko Munih je redni profesor na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, kjer vodi Laboratorij za robotiko. Podoktorsko je raziskoval na UCL v Londonu. Raziskovalno in pedagoško se je sprva posvečal električni stimulaciji, danes deluje na področjih robotike. Tematike so gradnja robotov in uporaba inercijskih merilnih enot. Na področju industrije so uspešno zaključene specifične robotske aplikacije v gradbeništvu, roboti za manipulacijo z merilnimi nalogami, z lasersko tehnologijo za določanje razdalje in odstopanja, radijske metode za navigacijo. Kot slovenski PI je vodil 11 projektov FP5, FP6, FP7 in H2020.

Predavanje bo potekalo v Slovenskem jeziku.

PRIJAVA NA PREDAVANJE

1 Step 1
Izpolnite spodnji obrazec in prijavite svojo udeležbo na predavanju.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Predavanje bo potekalo v sejni sobi, v spodnjih prostorih dvorane Jurček (E). Prosimo, da na predavanje pridete točno. S seboj prinesite potrdilo o prijavi na izobraževanje, katerega ste prejeli na vaš elektronski naslov.

Predavanja se lahko udeležijo le osebe, registrirane na dogodek Fokus 4.0. Še niste registrirani? Opravite brezplačno registracijo >> TUKAJ <<.