ABB PREDSTAVLJA

Nova definicija varjenja z natančnostjo in varnostjo, ki jo nudijo ABB-jevi sodelujoči roboti GoFa

Varilni paket za varjenje s sodelujočimi roboti GoFa proizvajalca ABB

 

 

Odkrijte prednosti sodelujočih robotov (cobotov) GoFa proizvajalca ABB, ki zagotavljajo vrhunsko učinkovitost in varnost na delovnem mestu.

  • Natančnost brez primere: coboti GoFa proizvajalca ABB zagotavljajo natančno pozicioniranje, gladko gibanje in optimalen nadzor gorilnika. To uporabniku omogoča vare brez napak tudi pri kompleksni konfiguraciji varjenih spojev in varjenju pod zahtevnimi koti.
  • Sodelujoče delovno okolje: za razliko od tradicionalnih industrijskih robotov, so coboti GoFa zasnovani za varno delo ob operaterjih, kar spodbuja sodelujoče delovno okolje.
  • Enostavno za uporabo in dostopno: uporabniku prijazen vmesnik in grafični bloki za enostavno programiranje omogočajo vsakomur, da ustvari nove programe za robota brez predhodnega znanja programiranja. Na ta način je avtomatizacija varjenja dostopna širšemu krogu uporabnikov.
 

Uporabniki z inovativno napravo za enostavno učenje robota ne potrebujejo več obsežnih izobraževanj, kar je idealno za varjenje majhnih količin različnih izdelkov.

Vir: ABB

Revolucionarni coboti GoFa proizvajalca ABB postavljajo nova merila na področju zmogljivosti, varnosti in sodelujočega delovanja. Coboti GoFa tako gradijo moderna proizvodna okolja. V nadaljevanju so opisane izjemne lastnosti cobota GoFa, ki predstavlja pravo revolucijo na področju varjenja.

Varjenje še nikoli ni bilo tako enostavno

Sodelujoč robot GoFa proizvajalca ABB zagotavlja natančnost brez primere pri vsakem varu. S svojimi naprednimi senzorji in tehnologijo nadzora gibanja zagotavlja natančno pozicioniranje, gladko gibanje in optimalen nadzor gorilnika. Ta zmogljiv robotiziran sistem za varjenje omogoča izvedbo kompleksnih varjenih spojev v omejenih prostorih in pod zahtevnimi koti ter tako zagotavlja brezhibne vare pri najbolj zahtevnih aplikacijah.

Izdelan za sodelovanje z operaterjem

Za razliko od tradicionalnih industrijskih robotov, je cobot GoFa zasnovan za varno delo ob operaterjih, kar spodbuja sodelujoče delovno okolje. S svojimi naprednimi varnostnimi funkcijami, vključno z omejitvami sile in hitrosti, lahko cobot GoFa deluje blizu ljudi, brez ogrožanja njihove varnosti. Takšno sodelujoče delovanje omogoča brezhibno integracijo v obstoječe delovne procese ter izboljšanje produktivnosti in učinkovitosti brez potrebe po obsežnih varnostnih pregradah.

Vsakdo je lahko strokovnjak za varjenje

Za uporabo cobota GoFa ni treba biti strokovnjak za programiranje, saj je bil zasnovan za enostavno uporabo, tako da je dostopen vsakomur. Vodnik za uporabo eTutorial podjetja ABB pokriva vsa navodila in koristne nasvete, ki jih uporabnik potrebuje za postavitev in delovanje cobota, vse od odpiranja embalaže naprej. Uporabniki lahko enostavno premikajo grafične bloke v aplikaciji in tako enostavno ustvarjajo nove programe brez kakršnihkoli predhodnih veščin na področju programiranja robotov.

Povečanje učinkovitosti in produktivnosti

Robot GoFa omogoča maksimalno hitrost središčne točke orodja (TCP) 2,2 m/s, kar je več kot pri drugih cobotih v tem razredu. Pri sodelujočih aplikacijah je varna hitrost TCP manjša, kar je odvisno od postavitve ter rezultatov analize varnostnih tveganj. Robot GoFa je sedaj na voljo z dosegom do 1,62 metra, poganja ga krmilnik OmniCore, ki ima najboljši nadzor gibanja v svojem razredu. To omogoča robotu GoFa izvajanje večjega števila operacij v določenem času kot konkurenčni roboti. S svojo hitrostjo in natančnostjo varjenja tako dosega krajše čase ciklov in povečuje proizvodne kapacitete.

Dvig lokalne proizvodnje in lokalnega gospodarstva

Cobot GoFa ne spreminja le načina varjenja, temveč spreminja tudi lokalno proizvodnjo in spodbuja lokalno gospodarstvo. Podjetja lahko povečajo produktivnost, zmanjšujejo težave s pomanjkanjem delovne sile in delujejo bolj učinkovito z avtomatizacijo varilnega procesa. GoFa pohitri proizvodne cikle in tako proizvodnim podjetjem omogoča hitro in pravočasno doseganje čedalje večjih povpraševanj. Podjetja imajo sedaj na voljo »varilca«, ki se nikoli ne utrudi in ne potrebuje stalnega nadzora.

Vrhunska natančnost pozicioniranja in izjemno enostavno programiranje zagotavljata visokokakovostno varjenje.

Vir: ABB

Cobot GoFa proizvajalca ABB predstavlja novo obdobje na področju varjenja, saj združuje vrhunsko natančnost, moč sodelujočega delovanja in napredne varnostne funkcije. S svojo zmogljivostjo, natančnem varjenju ob človeškem operaterju in varnostjo predstavlja pravo revolucijo v proizvodni industriji. Z brezhibno integracijo v obstoječe delovne procese in zagotavljanjem učinkovitega sodelujočega delovanja, cobot GoFa dviguje produktivnost in učinkovitost na novo raven. Robot GoFa proizvajalca ABB ponuja prihodnost varjenja in odpira vrata natančnosti, varnosti in povečanemu proizvodnemu potencialu. Več informacij o delovanju sodelujočega robota GoFa proizvajalca ABB je na voljo na spletu v informacijskem paketu o obločnem varjenju s sodelujočimi roboti ABB.

Več informacij na: https://campaigns.cobots.abb/application-welding-en/