ELEKTROSPOJI PREDSTAVLJAJO

DATAEAGLE - sistemi za brezžični prenos podatkov

Elektrospoji širimo in razvijamo svoj prodajni program z inovativnimi izdelki proizvajalca in dobavitelja Schildknecht AG, ki že več kot 30 let razvija, proizvaja in zagotavlja sistemske rešitve za industrijske brezžične povezave. Njihovo poslanstvo je zagotavljati sisteme za prenos podatkov, ki so varni, zaščiteni in 100 % zanesljivi. Širitev našega portfelja izdelkov odpira nove dimenzije in možnosti na področju industrijske avtomatizacije ter industrijske analitike.

Izdelki iz skupine DATAEAGLE zagotavljajo varen in stabilen radijski prenos. Predstavljajo napredne rešitve z visoko zmogljivostjo in prilagodljivostjo za učinkovito uporabo v različnih panogah in aplikacijah, kot so žerjavska industrija, vodovod, infrastruktura, dvigala in žičnice, transportna vozila, avtomatizacija strojev, logistika in mnoga ostala področja. Zanesljive in patentirane rešitve za radijske prenose za PROFINET in PROFIBUS vključno s PROFIsafe in openSAFETY preko UDP so na trgu požele veliko zanimanje in odobravanje.

Skupina izdelkov podjetja Schildknecht AG pokriva področja industrijskega brezžičnega omrežja, IoT rešitev, daljinskega vzdrževanja, telemetrije, M2M (Machine to Machine) rešitev in spremljanja stanja naprav, ki pokrivajo več različnih radijskih tehnologij.

Izdelki so razdeljeni v tri glavne sklope:

 • industrijsko brezžično omrežje,
 • IoT in M2M ter
 • senzorske rešitve.

V nadaljevanju na kratko predstavljamo skupini izdelkov industrijskega brezžičnega omrežja in senzorske rešitve.

1. Industrijsko brezžično omrežje (INDUSTRIAL WIRELESS)

DATAEAGLE radijski brezžični sistemi so alternativa tehnologijam, kot so drsni obroči (slip ring) in optični sistemi za prenos podatkov. Skupina izdelkov DATAEAGLE 1000 do 6000 podpira različne protokole, omrežne prehode in PLC IO module:

 • Serijski RS232/485,
 • PLC/IO moduli,
 • PROFIBUS,
 • PROFINET,
 • PROFIsafe,
 • openSAFETY/UDP,
 • CAN, IO-link in
 • Ethernet.

Izdelki so na voljo v klasični IP20 izvedbi ali v X-terme IP65 izvedbi, kar nudi prilagodljivost in uporabo naprav za širok spekter aplikacij.

2. Prenos podatkov senzorjev preko radijskega signala (WIRELESS SENSOR NETWORK)

Z naprednimi DATAEAGLE Bluetooth IO zbiralkami lahko zanesljivo prenesete analogne in digitalne podatke senzorjev preko radijskega signala. DATAEAGLE zbiralke X-treme IO 2730 omogočajo, da enostavno pretovorite kabelske senzorje v »brezžične« senzorje.

Če je potrebno senzorje namestiti v težko dostopne in prostorsko omejene aplikacije in če uporabljate mobilne stroje ali mobilne robote, kjer namestitev sledilnih kablov ni mogoča, potem je zbiralka DATAEAGLE X-treme IO 2730 primerna rešitev. Skupaj z omrežnim prehodom DATAEAGLE Compact 2730 omogoča integracijo meritev senzorjev v krmilnik ali v oblak.

Omrežni prehod DATAEAGLE 2730 je narejen za optimalni prenos podatkov med senzorji in kontrolno enoto. Različne izvedbe nudijo izbiro med številnimi industrijskimi povezavami: Profibus DP, PROFINET, Ethernet IP, OPC/UA, Modbus TCP, POWERLINK, sercos, CANopen, EtherCAT in Devicenet. V razvoju so tudi IO-Link naprave, ki bodo kmalu dopolnile to skupino izdelkov.

V naši razširjeni skupini izdelkov se nahaja tudi DATAEAGLE sistem za napredno spremljanje delovanja naprav. S pomočjo naprednega senzorja CISS je mogoče odkrivanje anomalij in izboljšano napovedano vzdrževanje. Senzor CISS ima kar 8 različnih merilnikov, katerih vrednost je mogoče spremljati in prenesti v oblak. Poleg zgoraj omenjenega, Elektrospoji svojo ponudbo širimo še z drugimi naprednimi rešitvami, s katerimi se odpirajo nove možnosti za zanesljivo brezžično, Bluetooth ali radijsko komunikacijo med napravami.