ABB PREDSTAVLJA

ABB ŠIRI DRUŽINO SODELUJOČIH ROBOTOV GoFa™ CRB 15000

ABB predstavlja nova robota v seriji GoFa™ CRB 15000.
  • Novi varianti robotov GoFa™ postavljajta nove standarde v dosegu, nosilnosti in ponovljivosti.
  • Robota sta Cat 3/PLd certificirana za delo s človekom.
  • Wizard Easy Programming vmesnik omogoča enostavno uporabo in hitro programiranje robotov.

ABB je razširil svojo družino sodelujočih robotov GoFa™. GoFa 10 in GoFa 12 nudita nove možnosti podjetjem za avtomatizacijo njihovih proizvodnih procesov in povečanje učinkovitosti. Nosilnost 10 in 12 kilogramov skupaj z odlično ponovljivostjo omogočata robotom izvajanje številnih opravil skupaj z človekom, kar podjetjem omogoča povečanje varnosti in produktivnosti ter zmanjšuje njihovo odvisnost od razpoložljive delovne sile. Enostaven način programiranja omogoča podjetjem, ki se prvič srečujejo industrijskimi roboti hitro in enostavno integracijo le teh v njihovo proizvodnjo. 

Poleg velike nosilnosti (10 in 12 kg) robota omogočata tudi zelo visoko (TCP) hitrost (2 m/s) ter vrhunsko ponovljivost pozicije (0,02 mm). IP 67 zaščita proti prahu in vodi omogoča delo v zahtevnih delovnih pogojih ter s tem širok spekter aplikacij kot so: strega strojem, varjenje, manipulacija in sestava izdelkov, poliranje… Robota imata doseg 1,37 in 1,62 m, kar jima omogoča tudi sodelovanje s človekom pri aplikacijah zlaganja izdelkov na palete.

Robota GoFa 10 in GoFa 12 je enostavno zagnati, programirati in uporabljati, kar poenostavlja integracijo za podjetja, ki šele uvajajo prve robote v njihove proizvodne procese. Nastavitev in programiranje se izvaja z ročnim vodenjem robota ter programsko opremo Wizard Easy Programming, ki omogoča tudi ne-strokovnjakom hitro avtomatizacijo njihovih procesov z enostavnim blokovnim programiranjem namesto pisanja kompleksne programske kode. (slika 9PAA00000080086_master)

Na učni napravi FlexPendant je pred naložena ABB-jeva SafeMove aplikacija, ki omogoča nastavitev/omejitev hitrosti, nadzorovanje aktivnega mirovanja, orientacije, varnostnih con itn.. S tem je omogočeno varno delo s človekom brez ograj, ki velikokrat omejujejo uporabnost robotskih aplikacij. 

Robota GoFa 10 in GoFa 12 sta krmiljena z ABB-jevim OmniCore™ krmilnikom, ki zagotavlja vrhunski nadzor gibanja s pomočjo ABB True Move in QuickMove tehnologije. V kombinaciji z vgrajenimi senzorji sile in navora v vseh oseh robota je zagotovljeno natančno gibanje robota v aplikacijah poliranja, sestave in testiranja. OmniCore krmilniki podjetjem omogočajo regeneracijo električne energije v fazi zaviranja robotov in s tem tudi do 20% prihranek pri porabi električne energije.